مدیرعامل اتحادیه تعاونی آبزی پروری خرمشهر: احداث فاز سوم مجتمع پرورش ماهی شهید احمدیان تصمیمی اشتباه است

سیمین غافلی
تاریخ انتشار: شنبه 20 مرداد 1397 | 10:02 ق.ظ
مدیرعامل اتحادیه تعاونی آبزی پروری خرمشهر: احداث فاز سوم مجتمع پرورش ماهی شهید احمدیان تصمیمی اشتباه است مدیرعامل اتحادیه تعاونی آبزی پروری خرمشهر گفت: با توجه به اینکه فاز اول و دوم مجتمع پرورش ماهی شهید احمدیان هنوز تکمیل نشده است، احداث فاز سوم تصمیمی کارشناسی شده نیست.

به گزارش خبرنگار؛ احمد شریفات پیش از ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه اظهار کرد: پروژه احداث فاز اول و دوم مجمتمع پرورش ماهی شهید احمدیان ناقص است و برخی مواد زیر ساختی همچون ایستگاه های پمپاژ، آسفالت راه های مواصلاتی، برق یا ایجاد نشده و یا نیاز به تکمیل دارد.

وی افزود: فاز یک مجتمع شهید احمدیان حدود ۳۰ درصد و فاز دوم آن حدود ۴۰ درصد ناقص است که برای تکمیل این دو فاز اعتباری معادل ۲۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی آبزی پروری خرمشهر با بیان اینکه با وجود نواقص پروژه،  احداث فاز سوم این مجتمع با عنوان توسعه در دستور کار دولت قرار دارد، این اقدام را کارشناسی نشده دانست و افزود: تاکنون فکری برای محل تخلیه پساب های مجتمع نشده است و پساب های این مجتمع به جای تخلیه در دریا در فضاهای باز رها می شود که می تواند تبعات جبران ناپذیری به محیط زیست وارد کند.

شریفات، تخریب حوضچه های ماهی شخصی با عنوان حوضچه های پروش ماهی غیر مجاز را نیز اقدامی ناصحیح خواند و توضیح داد: در منطقه محروم و مرزیی همچون خرمشهر که تمام تلاش ها باید در حفظ روستاها و جلوگیری از مهاجرت روستائیان باشد به جای اختصاص سهمیه آب به برخی از افراد که نسبت به احداث حوضچه پرورش ماهی در زمین های شخصی خود اقدام کرده اند با آنها برخورد می شود.

وی افزود: کشاورزی کاربری های مختلف همچون زراعت، زنبورداری و آبزری پروری و شیلات را شامل می شود و تغییر کاربری یک زمین زراعی از کشت به پروش ماهی تغییر کاربری محسوب نمی شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی آبزی پروری خرمشهر از اختصاص زمین در مجتمع های پرورش ماهی به افراد خاص خبر داد و گفت: در مجتمع های پرورش ماهی زمین و سهمیه آب تنها به برخی افراد داده می شود و  در اختیار کشاورزان و قشر محروم قرار نمی گیرد.

شریفات در ادامه با تاکید بر اینکه احداث حوضچه در حریم رودخانه اقدامی پذیرفتنی نیست، گفت: حوضچه های ماهی که در فاصله حریم رودخانه و در فاصله دو تا سه کیلومتری احداث شده اند به طور قطع غیرمجاز هستند و باید تخریب شوند اما بقیه حوضچه که در فاصله دورتر و در زمین اجدادی مردم منطقه احداث شده اند، غیر مجاز تلقی نمی شوند؛ از جمله مهمترین دلایل مطرح شده در خصوص مقابله با افزایش حوضچه های پرورش ماهی کمبود آب شیرین کنونی و کاهش میزان عرضه و تقاضا ماهی در آینده نه چندان دور است.

وی در پاسخ به این دو دلیل اظهار کرد: اتحادیه آبزی پروری نیز با توجه به کمبود آب شیرین از پرورش ماهی در مجاور رودخانه ها مخالف است و در مقابل این اعتقاد وجود دارد که پرورش ماهی به سمت پرورش در کنار دریا و در آب های لب شور سوق پیدا کند و پرورش گونه ماهی های لب شور در دستور کار قرار بگیرد.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی آبزی پروری خرمشهر در رابطه با احتمال ناهماهنگ شدن میزان تقاضا در مقابل عرضه با احداث حوضچه های بیشتر نیز گفت: جمعیت ایران رو به رشد است و با توجه به روند رشد جمعیت باید برای ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون نفر ماهی تهیه کرد.

وی با بیان اینکه تاکنون ۷۰ درصد ماهی منطقه توسط بازار عراق مصرف می شود، احتمال کاهش تقاضا از سوی عراق را هم رد کرد و توضیح داد: در عراق تنها گونه کپور پرورش داده می شود که گونه پرهزینه ای است از سوی دیگر با توجه به بحران آب شیرین پیش بینی می شود آبزی پروری در عراق آینده طولانی نداشته باشد.

شریفات در ادامه به کمبود ماهی و افزایش قیمت آن در بازار داخلی اشاره کرد و گفت: افزایش قیمت ماهی در بازار داخلی به علت نوع معاملات و احتکار فروشگان ماهی است که اگر عرضه در بازار منصفانه باشد مشکل خاصی به وجود نمی آید.

وی، راه اندازی بارانداز آبزیان در مرز شلمچه به عنوان راهکاری برای ساماندهی خرید ماهی گردشگران را پیشنهاد کرد و گفت: با راه اندازی بارانداز در مرز، گردشگران می توانند مایحتاج خود را به هر میزان از مرز تهیه کرده و نوسان قیمت در بازار داخلی شهر تا حدود زیادی کنترل می شود.

وی با بیان اینکه حدود یکسال است که صادرات ماهی از مرز شلمچه به عراق انجام نمی شود. علت این موضوع را همکاری نکردن سازمان منطقه آزاد اروند برای در اختیار قرار دادن پایانه صادراتی آبزیان به اتحادیه ماهی خرمشهر اعلام کرد.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی آبزی پروری خرمشهر در این رابطه اظهار کرد: در پی موافقت نکردن سازمان با در اختیار قرار دادن پایانه آبزیان به اتحادیه، صادرات ماهی از حدود یک سال پیش به جای مرز شلمچه از مرز خسروی انجام می شود و تا زمانیکه نظر سازمان در این خصوص تغییر نکند، این رویه ادامه خواهد داشت.

شریفات، میزان صادرات آبزیان خرمشهر از طریق مرز خسروی را روزانه در حدود ۵۰ تن و به ارزش روزانه ۱۵۰ هزار دلار و سالیانه غریب به ۶۰ میلیون دلار اعلام کرد.


آخرين اخبار
پر بحث ترين
تجهیزات آشپزخانه
شهرزیبارا شهروند زیبا می سازد
نفت
تابناک وب
ثبت نام تحصیلی
تابناك وب
محل كد آمار