قیمت گذاری مرغ باید متناسب با هزینه های تمام شده باشد

سیمین غافلی
تاریخ انتشار: یکشنبه 25 آذر 1397 | 10:09 ق.ظ
قیمت گذاری مرغ باید متناسب با هزینه های تمام شده باشد کشاورزنیوز_ مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور گفت: اکنون کارگروه تنظیم بازار به دنبال تعیین قیمت دستوری ۶۳۵۰ تومان برای هرکیلوگرم مرغ زنده گوشتی درب مرغداری ها است که چنین اقدامی با توجه به هزینه های تمام شده تولید، می تواند این صنعت را با مشکلات جدی مواجه سازد.

«برومند چهارآیین» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار، درباره وضعیت تولید و بالا بودن قیمت این محصول در بازار مصرف افزود: با این اقدام کارگروه، تولیدکنندگان روی هرکیلوگرم مرغ تولیدی نزدیک ۱۵۰۰ تومان متضرر خواهند شد که می تواند به خروج بخش عمده ای از تولیدکنندگان از چرخه تولید منجر شود و در ما را به یک وارد کننده گوشت مرغ تبدیل کند.
وی با بیان اینکه پیش از این ۱۸ هزار و ۱۰۰ واحد تولیدی گوشت مرغ در کشور فعال بوده است، گفت: در بین سال های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۵ نزدیک به ۵۲۰۰ واحد پرورش مرغ گوشتی از چرخه تولید خارج شد و اکنون تعداد واحدهای پرورشی فعال به ۱۴ هزار واحد رسیده است که قیمت گذاری دستوری می تواند در کاهش این واحدها موثر باشد.
وی ادامه داد: اکنون ۱۶۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در سالن های تولیدی صورت گرفته که نشان می دهد ما به تولید خطی خود ادامه می دهیم و نه فقط نسبت به ماه های گذشته کاهش تولید نداشته ایم بلکه افزایش تولید داریم؛ بنابراین این حجم تولید تاثیری در افزایش قیمت ها نداشته است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی افزود: با توجه به افزایش هزینه های تمام شده تولید همچون نهاده های تولید، دستمزد کارگری، دارو، ریزمغذی ها، مکمل ها، واکسن ها و هزینه های حمل ونقل، قیمت منطقی هر کیلوگرم گوشت مرغ برای مصرف کنندگان بین ۱۱ تا ۱۲ هزارتومان است.
وی اضافه کرد: تا جایی که امسال قیمت ریزمغذی ها بیش از ۲۰۰ درصد و کنجاله سویا ۸۳ درصد نسبت به پارسال افزایش داشته که سبب شده امروز قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ زنده درب مرغداری ها با سود حداقل ۱۰ درصد بین ۷۵۰۰ تا ۷۷۵۰ تومان باشد.
وی براین باور است که پرورش دهندگان مرغ گوشتی به دلیل افت ۲۵ درصدی تولید و قیمت ۳۰۰ تومانی کشتار می توانند بین ۱۰ تا ۱۶ درصد حاشیه سود داشته باشند اما به دلیل شرایط کنونی کشور و همراهی با مردم به سود حداقلی خود برای ادامه تولید راضی هستند.
چهارآیین، با بیان اینکه صادرات اندک گوشت مرغ در افزایش قیمت این محصول در بازار مصرف بی تقصیر است، ادامه داد: صادرات گوشت مرغ ماهانه نزدیک ۲۵۰۰ تن است که چندان قابل توجه نیست.
به گفته وی، عرضه روزانه این محصول در بازار داخلی بیش از پنج هزار تن است یعنی ماهانه کمتر از ۴۰ درصد مصرف داخلی صادرات انجام می شود.
این مقام صنفی، میزان تولید گوشت مرغ سالانه کشور را بیش از ۲ میلیون تن برشمرد و افزود: در تبادلات تجاری گوشت مرغ از سه ماه پیش خریداری می شود بنابراین اگر بخواهیم واردات با حجم بالا داشته باشیم نمی توانیم به میزان کافی و با قیمت های مناسب خرید و وارد کنیم.
چهارآیین، از دولت خواست تا در تعیین نرخ دستوری گوشت مرغ تجدید نظر کند، زیرا استمرار تولید به خطر خواهد افتاد.
به گزارش خبرنگار، به تازگی محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی درباره عبور قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ از مرز ۱۲ هزارتومان در بازار گفته بود ارزیابی های ما و سازمان حمایت از مصرف کنندگان نشان می دهد اکنون قیمت منطقی هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار باید نزدیک ۱۰ هزار تومان باشد و عرضه این محصول با قیمت هایی بیش از این اجحاف است بنابراین برای جلوگیری از نوسان در عرضه و تقاضا و افزایش قیمت گوشت مرغ در بازار، در حال عرضه ذخایر مرغ منجمد به بازار هستیم تا مشکلی ایجاد نشود.
وضعیت کنونی بازار مرغ نشان می دهد هر کیلوگرم گوشت مرغ در سطح عمده فروشی ها و خرده فروشی های سطح شهر بنا به مناطق مختلف بین ۱۰ هزار و ۷۰۰ تا ۱۲ هزارو ۸۰۰ تومان عرضه می شود.
اکنون متوسط قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده ۷۸۰۰ تومان و در میدان بهمن ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومان است.


آخرين اخبار
پر بحث ترين
تجهیزات آشپزخانه
شهرزیبارا شهروند زیبا می سازد
نفت
تابناک وب
ثبت نام تحصیلی
تابناك وب
محل كد آمار