مشروح سخنان استاندار خوزستان در برنامه گفتگو ویژه خبری شبکه خوزستان

تاریخ انتشار: دوشنبه 20 اردیبهشت 1400 | 11:51 ق.ظ
مشروح سخنان استاندار خوزستان در برنامه گفتگو ویژه خبری شبکه خوزستان به گزارش کشاورزی پرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری خوزستان، قاسم سلیمانی دشتکی استاندار خوزستان، شامگاه یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در برنامه گفتگو ویژه خبری شبکه خوزستان گفت: برای همه شهرستان ها جلسات مشترکی جهت بررسی مهمترین پروژه هایشان برگزار کردیم و در این جلسات با تعیین ضرب العجل دقیق عملکردی پروژه ها […]

به گزارش کشاورزی پرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری خوزستان، قاسم سلیمانی دشتکی استاندار خوزستان، شامگاه یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در برنامه گفتگو ویژه خبری شبکه خوزستان گفت: برای همه شهرستان ها جلسات مشترکی جهت بررسی مهمترین پروژه هایشان برگزار کردیم و در این جلسات با تعیین ضرب العجل دقیق عملکردی پروژه ها را تقسیم و محل منابع را مشخص کردیم.

وی گفت: کمیته ای جهت نظارت بر جدول زمانبندی این پروژه ها تشکیل شد تا به طور دقیق پروژه ها مورد بررسی قرار گیرند.

استاندار خوزستان گفت: به ۱۵ شهرستان سفر کردیم و به همراه مدیران استانی در محل شهرستان با مسئولین همان شهرستان جلسات بررسی مصوبات را برگزار کردیم و با تشکیل چند قرارگاه بسیار مهم اقداماتی در راستای حذف بروکراسی اداری انجام شد.

وی افزود: قرارگاه مسکن که وظیفه رفع موانع ساخت حدود ۱۶ هزار مسکن را بر عهده دارد که توانستیم با دعوت معاون وزیر و مسئول مسکن مهر و مسکن ملی به استان در این قسمت بسیار موفق عمل کنیم و تمامی گره هایی که در مسکن مهر و قیمت گذاری زمین در شهرستان بندر امام داشتیم را باز کنیم.

سلیمانی دشتکی گفت: تفاهمی مابین افرادی که چندین سال در زمین های دولتی ساختمان سازی کردند و دولت که اکنون مطالبه گر هزینه زمین ها است ایجاد کردیم و بر این اساس قرار شد تا قیمت زمین ها به صورت منطقه ای و با نرخ بسیار کم تعیین شود.

استاندار ادامه داد: در این بخش قرار بر این بود که تا ۲۵۰ متر بلاعوض باشد و مابقی نیز با قیمت کارشناسی تعیین گردد، اما این را نپذیرفتیم و درخواست بررسی بیشتر طی یک هفته را دادیم تا به جمع بندی مجددی برسیم.

وی گفت: همچنین قرارگاه دیگری در رابطه با مشکلات سیستم فاضلاب و تنش آبی تشکیل دادیم که در تمام این جلسات شخصاً و به صورت فعال حضور داشته ام، ده ها جلسه اعم از جلسات ملی و جلسات استانی در رابطه با مسائل آب و سیستم فاضلاب تشکیل شد.

سلیمانی گفت: قرارگاه سوم نیز در رابطه با محرومیت زدایی و حاشیه نشینی تشکیل شد و اخیراً هم قرارگاه جدید با عنوان قرارگاه تنظیم بازار که لزوم آن شدیداً حس می شد تشکیل دادیم.

وی افزود: منابع خوبی در رابطه با مصوبات مجلس، قانون بودجه، مناطق محروم، بنیاد علوی و امور روستایی ریاست جمهوری تدارک دیدیم که حدود هزار و دویست و چهل میلیارد تومان مناطق محروم، سیصد و هفتاد میلیارد تومان جاده ها ی روستایی و صد و هفتاد میلیارد تومان آب روستایی در نظر گرفته شد تا با سازماندهی کلیه پروژه هایی که بین ۱۰ الی ۱۲ میلیارد تومان هزینه دارند امسال با اعتبارات یاد شده و اعتبارات استان به اتمام برسند.

نماینده عالی دولت گفت: شهرداری ها مشکلات عدیده ای داشتند و توانستیم با تلاش فراوان بخشی از این مشکلات را حل کنیم، طی چند روز آینده حدود صد و هفتاد و سه میلیارد تومان از مطالبات شاغلین شهرداری را پرداخت می کنیم که ۵۰ میلیارد تومان نیز از سازمان برنامه و بودجه دریافت شده و به این مبلغ اضافه خواهد شد.

استاندار گفت: ظرف یک ماه آینده حدود صد و سی و پنج میلیارد تومان دیگه پرداخت خواهیم کرد و تا نیمه خرداد هم بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان پرداخت خواهد شد که البته این تنها به عنوان کمک خواهد بود و حقوق ۲ ماه را تأمین خواهد کرد.

سلیمانی دشتکی گفت: مشکل اساسی ما نیرو های مازاد در بعضی شهرداری ها است که تا ۳ الی ۴ برابر نیاز آن شهرداری ها نیرو به آنها تحمیل شد و با این وجود تمامی اعتبارات آن منطقه هزینه پرداخت حقوق می شود که این روش اشتباهی بوده که طی سالها صورت گرفته و انباشته شده است.

استاندار گفت: تلاش های زیادی برای آبداران صورت گرفته اما همچنان مشکلاتی وجود دارد و تلاش داریم تا این مشکلات حل شوند.

وی افزود: تغییراتی در سیستم مدیریتی انجام دادیم و تا میزان زیادی این سیستم را فعال کرده ایم و در صورت لزوم باز هم تغییراتی انجام خواهد گرفت، همچنین در جلسه تنظیم بازار نیز در این رابطه اتمام حجت شده است که طی چهار روز قیمت سیمان تنظیم شود و در غیر این صورت مسئولین مربوطه را تغییر خواهم داد.

وی گفت: تفاهمات خوبی با بانک های عامل طبق ماده ۵۶ داشتیم که حدود ۲ هزار و صد و نود میلیارد تومان برای سیستم فاضلاب و آب شرب است که یکی پس از دیگری در حال انجام است.

استاندار گفت: حدود ۵۰ میلیون یورو ای که مربوط به فاضلاب اهواز بود را به طور کامل از صندوق توسعه ملی به صورت حواله برای بانک مرکزی دریافت شده که فاضلاب استان باید سریعاً وارد عمل شود تا این مبلغ جذب شود و قرارگاه خاتم نیز به عنوان پیمانکار باید سریعاً کار را آغاز کند.

وی گفت: با وزیر نفت و معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور  و معاونین وی توافق شد تا با ارائه طرحی برای چهار آیتم فاضلاب، آب شرب، روان آب های سطحی و پیشگیری از سیل بودجه ثابتی علاوه بر بودجه های سنواتی به استان خوزستان اختصاص پیدا کند که رقم بالایی است و در صورت امکان منبع آن از محل جرائم آلایندگی و سایر قسمت ها معین شود که در صورت اخذ مجوز این مشکلات به صورت اساسی حل خواهد شد.

استاندار خوزستان با بیان اینکه بالای ۷۰ درصد از درآمد های نفتی کشور از خوزستان است و به همین دلیل خوزستان پیشانی و خود کشور است گفت: از مزایای استان خوزستان مرز بسیار طولانی آبی و خشکی با کشورعراق و دیگر کشور ها است که می توان حداکثر استفاده را برای تجارت داشت، اما خوزستان در هشت سال دفاع مقدس دفاع جانانه ای از خود نشان داد و شهدای بسیاری به کشور تقدیم کرد و در طول جنگ ضمن اینکه دلاوری ها و رشادت های تاریخی ای از خود بجای گذاشت که باعث تثبیت نظام و جمهوری اسلامی ایران شد و این موجب عدم توسعه یافتگی خوزستان شد.

وی گفت: مقداری از مشکلات در نتیجه رخداد هایی بود که به ناچار به خوزستان تحمیل شد، بخشی دیگر نیز مشکلات ناشی از تحریم است که با وجود اقدامات مختلف دولت ها، تأثیر بیشتری روی خوزستان داشتند.

استاندار گفت: از معیار های تعیین بودجه میزان درامد استان است و عدم بهره مندی مناسب از پتانسیل های استان، گردش مالی کم بسیاری شرکت و کارخانه جات بزرگ است که درون استان فعالیت دارند، اما مالیت ها و گردش مالی آنها خارج از استان می باشد.

وی افزود: باید ببینیم میزان درامد، آلایندگی و گردش مالی چه میزان است و سهم استان را از این طریق مشخص کنیم و این کار در حال انجام است و با فشار به امور مالیاتی در سطح ملی و استان در صدد این هستیم که هر جایی مالیات پرداخت شده باید به استان بازگردد.

وی با اشاره به وجود رفتار قومیتی در استان گفت: از مواردی که می توان در این مورد به آن اشاره کرد این است که بجای ایجاد اشتغال بیش از نیاز در شهرداری ها می توان کارگاه ایجاد کرد و باعث ایجاد کار آفرینی و درامد زایی در استان شویم.

استاندار خوزستان با اشاره به وجود اختلاف قیمت سیمان درب کارخانه نسبت به قیمت تمام شده برای مصرف کننده، گفت: از مباحثی که در جلسات ستاد تنظیم بازار و گفتگو دولت و بخش خصوصی مطرح است ارزاق عمومی اعم از سیمان، روغن، برنج، شکر و مرغ می باشد.

وی افزود: اخیراً در دو مورد قیمت مرغ و سیمان نوسانات شدیدی داشتیم که روی این دو مقوله زمان زیادی صرف شد و نهایتاً در هفته گذشته در مورد سیمان با مدیران اتمام حجت کردیم که در صورت اینکه قیمت بازار سیمان به قیمت کارشناسی تغییر پیدا نکند، برخورد جدی با مدیران و مسئولین این حوزه خواهد شد و خوشبختانه در این رابطه تلاش های زیادی صورت گرفت.

سلیمانی دشتکی گفت: در همین رابطه دستور داده شد تا عوامل فروش افزایش پیدا کنند که در اهواز ۲۰ عامل فروش اضافه شد که طی این چهار روز، پانصد و پنجاه تن در روز اول، هزار و صد تن در روز دوم، روز سوم هشتصد و بیست و یک تن و در روز چهارم هزارو ششصد و یازده تن سیمان توسط این عوامل فروش وارد بازار شد و مجموعاً در صورت وجود حد متوسط سرانه مصرف سیمان در ساخت ساختمان و انجام کار های زیربنایی، مصرف هر فرد در سال به میزان ۱۷ تن خواهد بود که در حال حاضر تقریباً نیمی از این میزان به دلیل عدم وجود نقدینگی و اجراء عملیات ساختمان سازی در حال استفاده است.

وی گفت: طبق آمار نیمه اول اردیبهشت ماه، سیمان بهبهان حدود ۱۵ هزار و هشتصد و هجده تن، سیمان کارون ۱۸ هزار و چهارصد و شصت و چهار تن، سیمان خوزستان ۶۶ هزار و هفتصد و بیست و پنج تن محصول وارد بازار کرده اند که با این حساب کمبودی در بازار نباید وجود داشته باشد.

استاندار خوزستان همچنین در رابطه با توزیع مرغ در بازار گفت: نهاده ها به صورت سیستم سامانه متمرکز توزیع می شد و توزیع نهاده ها با توجه به آمار استان انجام می شد، بعضی مرغداران هیچ جوجه ریزی ای نداشتند و سهمیه دریافت کردند، دسته ای دیگر به میزان نهاده دریافتی جوجه ریزی نداشته اند و دسته دیگر جوجه ریزی داشته اند، اما تولیدات خود را وارد بازار نکرده اند و اقدام به زنده فروشی کرده اند.

وی افزود: به همین جهت پیشنهادی مبنی بر تحویل نهاده به مرغداران با توجه به تعداد و مقدار تحویل مرغ به کشتارگاه ارائه شد که در حال پیگیری می باشد و در صورت تصویب این طرح، به مرغداران با توجه به میزان تحویلی به کشتارگاه ها سهمیه نهاده داده خواهد شد و یا در صورت عدم تحویل محصول به کشتارگاه ها، سهمیه آنها قطع خواهد شد.

استاندار گفت: در راستای تنظیم بازار مرغ تلاش بسیاری داشته ایم و دیدار هایی با وزیر صمت، وزیر جهاد، پشتیبانی امور دام و مسئول ستاد تنظیم بازار کشور داشتیم.

وی گفت: کل سهمیه مرغ استان در ابتدای ورود به خوزستان سیصد و پنجاه تن بود و به این نتیجه رسیدیم که مرغ منجمد در استان افزایش پیدا کند، که با پیگیری های زیاد حدوداً هفتصد تن حواله مرغ منجمد دریافت کردیم و قول دریافت هزار تن نیز از مرغ های وارداتی را گرفتیم که از هفتصد تن اول حدود پانصد تن وارد استان شد.

وی افزود: پیگیری کردیم تا بخشی از مرغ مورد نیاز استان از شهرستان های دیگر تأمین شود اما در این میان مشکل افزایش قیمت مرغ به دلیل هزینه حمل وجود داشت، به همین دلیل پیشنهاد شد تا طی توافقی با شرکت های عمده حواله مرغ مورد نیاز این شرکت ها به آنها داده شود تا خودشان مرغ مورد نیازشان را تأمین کنند و از سهمیه استان به آنها تعلق نگیرد و این میزان مرغ وارد بازار شود.

استاندار خوزستان در این گفتگو در رابطه با ویروس کرونا گفت: بعضی روز ها میزان بستری ما به دو هزار و دویست نفر رسید که شرایط طاقت فرسایی بود و فوتی ها بین ۳۵ الی ۴۰ نفر در روز بوده که آمار وحشتناکی به حساب می آید.

سلیمانی گفت: در یک مرحله توانستیم از این پیک عبور کنیم و اما متأسفانه برگزاری مراسمات و رفت و آمد های بی شمار، باعث شد تا شیوع بیماری مجدد اوج بگیرد و بار دیگر با مشکل مواجه شویم.

وی گفت: میزان آمار شیوع بیماری به این صورت است که ۳۰% تماس با موارد مثبت در خانواده، ۲۷% تماس با سایر بستگان در دیدار های خانوادگی که در مجموع ۵۷% از نحوه ابتلا به به این بیماری به دلیل ارتباط با خانواده و دیدار ها است.

استاندار گفت: مجدد با مدیریت و کنترل بیماری، شیب ابتلا رو به پایین است و از حدود دو هزار بستری به هزار و سیصد بستری رسیده ایم و آمار فوتی از ۴۰ نفر به ۱۸ الی ۲۲ نفر رسیده که آمار امیدوار کننده ای است.

وی ادامه داد: مردم با پذیرش این که روند کنترل بیماری مطلوب شده است و جلوگیری از دید و بازدید ها در روز های آتی می توانند کمک شایانی در کنترل بیماری و کاهش آمار ابتلا داشته باشند.

وی افزود : دید و بازدید و رفت و آمد با خویشاوندان از فرهنگ های بسیار خوبی است که در تقابل با فرهنگ کرونا می باشد و حال حاضر به دلیل شیوع بیماری کرونا نمی توان آن را اجرا کرد و این دورهمی ها و جمعیت ها یعنی شیوع ویروس کرونا و تشویق و ترغیب به مرگ.

استاندار خوزستان همچنین با غلط شمردن رفتار های تیر اندازی در مراسمات مختلف گفت: این رفتار بسیار غلط است و در صورت تکرار این رفتار نا درست، با آن افراد برخورد شدید صورت خواهد گرفت و اسلحه او هم ضبط خواهد شد، در صورت مجاز بودن اسلحه، جواز آن گرفته شود و در صورت غیر مجاز بودن علاوه بر دستگیری، فرد خاطی مجازات خواهد شد.

وی افزود: عید اصلی اقوام عرب عید فطر است که یک فرهنگ بسیار خوب و قوی در بین این اقوام وجود دارد و آن خرید عیدانه و دیدار با بزرگان و شیوخ اقوام است، اما در شرایط فعلی این رفتار عامل اصلی شیوع بیماری کرونا در بین مردم خواهد بود که پیک و عامل اصلی مرگ می شود.

استاندار خوزستان گفت: علاوه بر اینکه شخصاً از شیوخ درخواست داشتم، از معاونین علوم پزشکی و فرمانداران خواستم تا از بزرگان و شیوخ بخواهند تا امسال به دلیل شرایط کرونایی از دید و بازدید ها صرف نظر کنند.

سلیمانی در پایان گفت: از بزرگان، علما، نماینده ولی فقیه در استان، آیت ا… موسوی جزایری، آیت ا… کعبی، آیت ا… حیدری، آیت ا… شفیعی خواهشمندم تا ضمن ارسال اطلاعیه ای اعلام کنند که هیچ برنامه ای ندارند و شیوخ هم برنامه ای نداشته باشند و شیوخ بزرگوار ما بزرگی، درایت و مدیریت خود را در این شرایط نشان دهند.

 


آخرين اخبار
پر بحث ترين
تجهیزات آشپزخانه
شهرزیبارا شهروند زیبا می سازد
نفت
تابناک وب
ثبت نام تحصیلی
تابناك وب
محل كد آمار