رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان:

رونق بازارچه‌های مرزی خوزستان ضروری است

تاریخ انتشار: سه شنبه 25 خرداد 1400 | 10:13 ق.ظ
رونق بازارچه‌های مرزی خوزستان ضروری است مهرداد نیکو دوشنبه  شب در دیدار با دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان در محل سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اظهار داشت: مبادلات تجارت خارجی در استان در رشد اقتصادی خوزستان تاثیر چشم‌گیری دارد و بر همین اساس رونق بازارچه های مرزی با همکاری دستگاه های مربوط در دستور کار سازمان مدیریت و […]

مهرداد نیکو دوشنبه  شب در دیدار با دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان در محل سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اظهار داشت: مبادلات تجارت خارجی در استان در رشد اقتصادی خوزستان تاثیر چشم‌گیری دارد و بر همین اساس رونق بازارچه های مرزی با همکاری دستگاه های مربوط در دستور کار سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان است.

وی ادامه‌داد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان در تلاش است تا در راستای تحقق چشم‌اندازهای تعریف شده در زمینه بازارچه‌های مرزی اجماع و هماهنگی منسجمی بین دستگاه‌های مختلف ایجاد کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان یکی از راهبردهای اصلی در رونق بازارچه‌های مرزی استان خوزستان را هدایت و مدیریت منابع مالی ویژه این فضاهای تجاری عنوان‌کرد و افزود: بخشی از اعتبارات مورد نیاز برای تامین زیرساخت بازارچه‌ها به صورت ردیف‌های درآمد و هزینه پیش‌بینی شده است.

نیکو اظهار داشت: این فرآیند در پیش‌بینی منابع مالی به منظور توسعه زیرساخت‌ها، انگیزه مناسبی برای دستگاه‌های متولی در زمینه رونق بازارچه‌های مرزی خواهد بود.

همکاری مشترک دبیرخانه‌های شورای گفت‌وگو و فرماندهی اقتصاد مقاومتی

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان خوزستان با تاکید بر توسعه همکاری‌های مشترک بین دبیرخانه‌های شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی و همچنین ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان عنوان‌کرد: این همکاری‌ها علاوه بر رونق اقتصادی خوزستان به رفع موانع تولید منجر خواهد شد.

نیکر یادآورشد: شورای برنامه‌ریزی استان خوزستان نیز از ظرفیت‌های مناسبی برای بررسی و پیگیری دغدغه‌های بخش خصوصی در زمینه‌های مختلف بخصوص رفع مقررات زائد، برخوردار است.

رفع موانع در مسیر فعالیت‌های بخش خصوصی نیاز به همکاری‌ بین بخشی دارد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز نیز در این نشست با اشاره به اینکه بخش خصوصی در استان خوزستان نیازمند حمایت‌های ویژه‌ای از سوی دولت است گفت: به‌دلیل شرایط اقتصادی موجود، دغدغه‌های متعددی برای فعالان بخش خصوصی استان در زمینه‌های مختلف به وجود آمده است.

شهلا عموری تصریح‌کرد: قطعا حمایت‌های دولت در مسیر رفع موانع به‌ویژه در زمینه تولید و همچنین توسعه صادرات محصولات غیرنفتی می‌تواند استان خوزستان را در مسیر رونق اقتصادی قرار دهد.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان ادامه‌داد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان از جمله دستگاه‌هایی است که به واسطه بدنه کارشناسی کارآمد می‌تواند زمینه‌های این رونق در استان را فراهم کند.

وی با اشاره به اینکه پارلمان بخش خصوصی آمادگی دارد که همکاری‌های خود با این سازمان را تقویت کند ادامه‌داد: بخش مهمی از تصمیمات مدیریتی استان از طریق شورای برنامه‌ریزی، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، کارگروه‌های آموزش و پژوهش، اشـتغال و سرمایه گذاری اجرایی می‌شوند؛ لذا این فرآیند اهمیت فعالیت‌ها و همکاری‌های کارشناسی با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را نشان می‌دهد.

واگذاری پروژه های نیمه تمام به بخش خصوصی مستلزم توجیه اقتصادی است 

دبیر کل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز در این نشست با اشاره به ظرفیت ماده ۲۷ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در واگذاری برخی از پروژه‌های نیمه تمام استان به بخش خصوصی بیان‌داشت: اقدام بسیار خوب دولت در این رابطه می‌تواند به بهره‌وری بهتر از توانمندی‌های بخش خصوصی منجر شود.

محمد نجفیان ادامه‌داد: در این راستا دستگاه‌های اجرایی که دارای پروژه‌های نیمه تمام هستند باید منافع بخش خصوصی را نیز مورد توجه قرار دهند تا علاوه بر جلب مشارکت بخش خصوصی امکان بهره‌برداری از طرح ها نیز فراهم گردد.

وی بیان‌داشت: طی یک سال گذشته، پروژه‌های نیمه تمام دستگاه‌های اجرایی مانند اداره کل ورزش و جوانان و همچنین فنی و حرفه‌ای خوزستان دارای بیشترین جذابیت برای مشارکت بخش خصوصی بوده است.

دبیر کل اتاق بازرگانی اهواز خاطرنشان کرد: ماده ۲۷ قانون الحاق ۲ برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، یکی از ظرفیت‌های بسیار مناسب جهت واگذاری طرح های نیمه تمام به بخش خصوصی و تکمیل و بهره‌ برداری از آنها در حداقل زمان ممکن است.

مطالعات مربوط به مقابله با آفات چوبخوار نیازمند اعتبارات پژوهشی است

مسئول دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان به بخشی از مصوبات این شورا در حوزه کاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اشاره‌کرد و گفت: با توجه به اینکه هفت هزار هکتار از نخلستان‌های استان خوزستان به آفات چوبخوار مبتلا شده‌اند، مقابله با این بحران نیازمند پروژه‌های پژوهشی و علمی است.

اعظم ساسانی تصریح‌کرد: از سوی دیگر نیز، پدیده خشکیدگی برگ درخت خرما باعث نگرانی‌های جدی برای فعالان بخش خرما در استان شده است؛ بر همین اساس شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان طی مصوبه‌ای از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان درخواست کرده تا در این رابطه اعتبار لازم ویژه پژوهشکده خرما و میوه های گرمسیری تامین گردد.

حدود ۴.۵ میلیون اصله نخل بارور و غیربارور خرما در خوزستان وجود دارد.محصول خرمای خوزستان از تنوع خوبی برخوردار است به گونه‌ای که حدود ۷۵ رقم خرما در این استان تولید می‌شود.هم اکنون معیشت ۴۰ هزار نفر خانوار در خوزستان از خرما و فرآورده‌های وابسته به آن تامین می‌شود. سالانه حدود ۱۹۰ هزار تن خرما ، خارک و رطب در خوزستان برداشت می‌شود.

کرم چوب‌خوار خرما از آفاتی است که معمولا در ردیف آفات اختصاصی درجه ۲ قرار داشته اما از پارسال سطح آلودگی نخیلات خوزستان به این آفت که از آن به عنوان سرطان درخت خرما نام برده می‌شود در حال گسترش است.

به گزارش ایرنا کارشناسان حوزه خرما اعتقاد دارند که بروز پدیده کرم چوب خوار در نخلستان‌های خوزستان ناشی از عواملی مانند تغییرات اقلیمی، خشکسالی ‍ پی در پی، شوری حقابه نخیلات، طولانی بودن فاصله زمان در آبیاری‌ها و همچنین از بین رفتن دشمنان طبیعی این آفت در استان است.


آخرين اخبار
پر بحث ترين
تجهیزات آشپزخانه
شهرزیبارا شهروند زیبا می سازد
نفت
تابناک وب
ثبت نام تحصیلی
تابناك وب
محل كد آمار