توصیه هایی برای حفظ سلامت در آلودگی هوا

تاریخ انتشار: یکشنبه 29 آبان 1401 | 11:07 ق.ظ
توصیه هایی برای حفظ سلامت در آلودگی هوا آلودگی هوا در پاییز یکی از معضلات جدی برای سلامتی شهروندان در کلان‌شهر‌ اهواز است .

با شروع فصل سرما، نگرانی‌ها نسبت به آلودگی هوا تشدید می‌شود، چراکه پدیده «وارونگی دما» موجب آلودگی هوا در پاییز و زمستان می شود و اخطار‌های کنترل کیفیت هوا برای گروه‌های حساس هر روز تکرار می‌شود.

 

 در انتخاب ماسک دقت کنید

در روزهای آلوده استفاده از ماسک برای افرادی که ناچار به تردد در خیابان‌ها هستند حداقل کاری است که می‌تواند بصورت انفرادی انجام شود.

تهویه

هوای داخلی منازل و اداره‌ها ممکن است به مراتب آلوده‌تر و خطرناک‌تر از هوای شهری می‌باشد. به همین دلیل در روز‌هایی که وضعیت هوا در شرایط سالم قرار دارد، تهویه می‌تواند انتخابی مطلوب برای کاهش آلودگی باشد تا هوای محبوس در جریان باشد. اما در روز‌هایی که وضعیت هوا ناسالم است، باید درنظر گرفت که خود تهویه نیز می‌تواند خطرناک باشد و الودگی بیشتری را به فضا وارد کند؛ به همین دلیل در چنین وضعیتی تنها درصورتی تهویه موثر خواهد بود که سیستم پالایش هوا در فضای بسته وجود داشته باشد.

مواد غذایی خنثی کننده آلودگی هوا

مرضیه طهماسبی کارشناس تغذیه مرکز آموزشی درمانی گلستان اهواز اظهار کرد: برخی مواد غذایی، خاصیت خنثی کنندگی مواد سمی موجود در هوا را دارند که استفاده از آن‌ها می‌تواند در مواقع آلودگی هوا موثر باشد. این قبیل مواد غذایی حاوی برخی ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های خاص هستند که برای خنثی‌سازی آلودگی هوا مناسب بوده و مصرف آن‌ها توصیه می‌شود.

وی افزود: مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C به دلیل ویژگی آنتی‌اکسیدانی که دارند بدن را در مقابل آلودگی هوا محافظت می‌کند.

مهم‌ترین منابع این ویتامین خوراکی عبارتند از:
مرکبات مانند لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی
گوجه فرنگی
کیوی
سبزی‌های پهن‌برگ و با رنگ سبز تیره مانند کلم بروکلی، اسفناج و کاهو

طهماسبی افزود: ویتامین E یکی دیگر از ترکیبات مهمی است که بدن را در مقابل آثار زیانبار آلودگی هوا محافظت می‌کند. ویتامین E در زمان آلودگی هوا موجب حفظ سلامت قلب، محافظت از قرنیه و جلوگیری از آسیب پوستی می‌شود.

کارشناس تغذیه مرکز آموزشی درمانی گلستان اهواز اظهار کرد: یکی از بهترین منابع حاوی ویتامین E غذا‌های دریایی، انواع ماهی و همچنین آجیل و مغز دانه‌ها مانند گردو و بادام و سبزی‌های با برگ سبز تیره مانند اسفناج، کاهو و کلم و همچنین جوانه گندم است.

وی ادامه داد: مصرف غذا‌های حاوی سلنیوم و بتاکاروتن نیز توصیه می‌شود.

سبزیجات و میوه‌هایی که حاوی بتاکاروتن هستند عبارتند از:

طالبی
اسفناج
هویج
کلم
زردآلو

منابع سلنیوم عبارتند از:

غذا‌های دریایی
مرغ
آجیل

طهماسبی افزود: همچنین مواد غذایی سرشار از پکتین، سرب موجود در هوا را می‌گیرند و مانع از نفوذ سرب به سلول‌های بدن می‌شوند.

وی تصریح کرد: مصرف روزانه یک عدد سیب و میوه‌هایی مانند پرتقال و توت فرنگی نیز که سرشار از پکتین هستند، برای کاهش عوارض آلودگی هوا بسیار مفید است.

این کارشناس تغذیه گفت: در روز‌هایی که آلودگی هوا زیاد است، از مصرف غذا‌های چرب، فست‌فودها، سوسیس، کالباس و تنقلات کم‌ارزش مانند چیپس، پفک و نوشابه‌های گازدار جدا خودداری شود.

وی اظهار کرد: در روز‌هایی که هوا آلوده است، حتما از روغن زیتون برای مصارف پخت و پز و تهیه سالاد استفاده کنید.

طهماسبی افزود: برای مبارزه با آلاینده‌ها، بهترین نوشیدنی شیر است که موجب تمیز شدن مجاری گوارشی می‌شود. مصرف شیر و لبنیات بهتر است به صورت کم‌چرب و غنی از پروبیوتیک باشد، زیرا تاثیر به مراتب بهتری در جلوگیری از تاثیر آلاینده‌ها بر روی بدن دارند.

وی ادامه داد: نوشیدن آب زیاد نیز به کلیه‌ها کمک می‌کند تا املاح اضافی را از بدن خارج و ذرات آلوده، مدت کمتری در بدن باقی بمانند.

کارشناس تغذیه مرکز آموزشی درمانی گلستان اهواز گفت: مصرف روزانه حداقل دو لیوان شیر، ۴۰۰ گرم میوه و سبزی تازه، مصرف غلات به صورت سبوس‌دار و حداقل یک عدد سیب، در رژیم روزانه برای تغذیه مناسب در هنگام آلودگی هوا توصیه می‌شود.


آخرين اخبار
پر بحث ترين
تجهیزات آشپزخانه
شهرزیبارا شهروند زیبا می سازد
نفت
تابناک وب
ثبت نام تحصیلی
تابناك وب
محل كد آمار