سهم ناکافی محصولات شیلاتی در سبد غذایی مردم

تاریخ انتشار: سه شنبه 9 اسفند 1401 | 08:42 ق.ظ
سهم ناکافی محصولات شیلاتی در سبد غذایی مردم رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی(تات) با ناکافی دانستن سهم محصولات شیلات در سبدغذایی مردم، ارزان سازی این محصولات را به کمک تحقیق علمی و فناورزی خواستار شد.
 

سیدمجتبی خیام نکویی با بیان این که بهره‌وری سبد غذایی مردم از محصولات شیلاتی در حال حاضر قابل قبول نیست، افزود: فراهمی، دسترسی اقتصادی، سلامت و پایداری؛ چهار مولفه امنیت غذایی است و تولیدات شیلاتی ما در دسترسی اقتصادی با چالش‌های جدی مواجه‌اند که برای رفع آن باید ارزان‌سازی این محصولات در دستور کار قرار گیرد و بدیهی است که ارزان‌سازی با بکارگیری علم و فناوری قابل تحقق است.

خیام‌نکویی کاهش خوراک دهی آبزی، اصلاح نژاد و تنوع شیلاتی را از مولفه‌های ارزان‌سازی فرآورده‌های شیلاتی برشمرد و گفت: با اختصاص گونه‌های مختلف ماهی در سبد غذایی دهک‌های جامعه، ضمن فراهم سازی دسترسی اقتصادی مردم به فرآورده‌های شیلاتی؛ با افزایش مصرف محصولات آبزی، سلامت آحاد جامعه نیز تامین می‌شود.

معاون وزیر در سازمان تات خاطرنشان کرد: محصولات شیلاتی نسبت به سایر پروتئین‌ها از ارزش افزوده بیشتری برخوردار و تمام اجزای آن قابل استفاده است، این در حالی است که سهم شیلات از ۱۲۵ میلیون تن غذای تولیدی کشور، ۱.۳ درصد را شامل می‌شود و این میزان باید به ۳ درصد افزایش یابد و این مهم با متناسب‌سازی ظرفیت بخش خصوصی و دانشگاهی در کنار حوزه‌های اجرایی و برنامه سازماندهی شده در بازه زمانی ۴ ساله قابل دسترسی است.

خیام‌نکویی در ادامه، افزایش ثروت ملی و ارتقای سلامت جامعه را از مزایای محصولات شیلاتی خواند و گفت: با تحول در خوراک آبزیان و تمرکز بر تولید واکسن و کیت بیماری آبزیان و پرورش انواع میکروجلبک و ماکروجلبک و استخراج رنگدانه، ارزش افزوده را ارتقا می‌دهیم.

به گفته خیام نکویی، تمرکز بر ماهیان زینتی که مورد تقاضای فراوان در منطقه ماست، می‌تواند به عنوان یک ظرفیت تولید ثروت توسط موسسه تحقیقات شیلات کشور مورد توجه قرار گیرد و نیز فرآوری محصولات شیلاتی برای تولید صنایع آرایشی و بهداشتی از موارد قابل بررسی در این زمینه است.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان این که گردشگری شیلات، برجسته‌ترین ظرفیت گردشگری کشاورزی محسوب می‌شود، گفت: این ظرفیت تاکنون مغفول مانده، که با احیای آن می‌توانیم به ظرفیت بزرگی در تولید ثروت دست یابیم.

نکویی با تاکید بر ایجاد زیرساخت‌های اینترنتی در شیلات گفت: کسب و کارهای شیلاتی با ایجاد زیرساخت‌های اینترنتی گسترش خواهد یافت و همچنین با ایجاد دهکده فناوری و نوآوری شیلات توسط بخش خصوصی برای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان ضریب نفوذ دانش و به دنبال آن افزایش بهره‌وری و دستیابی به امنیت غذایی پایدار محقق خواهد شد.

 

 


آخرين اخبار
پر بحث ترين
تجهیزات آشپزخانه
شهرزیبارا شهروند زیبا می سازد
نفت
تابناک وب
ثبت نام تحصیلی
تابناك وب
محل كد آمار