پایان تنش آبی در ۲۰۰ روستای خوزستان/ صنایع خوزستان تمایلی به استفاده از آب پساب فاضلاب ندارند

تاریخ انتشار: پنجشنبه 14 مرداد 1400 | 11:47 ق.ظ
پایان تنش آبی در ۲۰۰ روستای خوزستان/ صنایع خوزستان تمایلی به استفاده از آب پساب فاضلاب ندارند به گزارش کشاورزی پرس محمدرضا کرمی نژاد، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: با رفع مشکل تنش آبی ۲۰۰ روستا، در حال حاضر ۵۰۲ روستای خوزستان با مشکلاتی در بخش سیستم آبرسانی و یا بحران آب مواجه هستند که البته تمامی این روستا‌ها تنش آبی ندارند و تعداد زیادی از آن‌ها به دلیل فرسوده […]

به گزارش کشاورزی پرس محمدرضا کرمی نژاد، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: با رفع مشکل تنش آبی ۲۰۰ روستا، در حال حاضر ۵۰۲ روستای خوزستان با مشکلاتی در بخش سیستم آبرسانی و یا بحران آب مواجه هستند که البته تمامی این روستا‌ها تنش آبی ندارند و تعداد زیادی از آن‌ها به دلیل فرسوده بودن سامانه آبرسانی و یا نواقصی که در شبکه آبرسانی آن‌ها وجود دارد با مشکلاتی در بخش آب مواجه هستند.

او  کشت برنج را یکی از عوامل مهم در ایجاد تنش آبی در خوزستان بوده عنوان کرد و افزود: به دلیل وجود چند رودخانه در خوزستان صرفه جویی آب در این استان به خوبی رعایت نمی‌شود.

کرمی نژاد با بیان اینکه دستگاه‌های مختلف ۱۰۶ دستگاه تانکر آبرسان به آبفای خوزستان اهدا کردند تا امر آبرسانی بهتری انجام شود، اظهار داشت: در شرایط بحران آبی در استان، تامین آب ۱۰۰ هزار راس گاومیش و ۲۵۰ هزار راس دام سبک با مشکلاتی مواجه شد که با همکاری مردم و دستگاه‌های مختلف آب مورد نیاز دامداران تامین شد.

مدیرعامل آبفای خوزستان با بیان اینکه برخی روستا‌ها در شمال خوزستان در زمینه آبرسانی دچار مشکلاتی هستند و کاهش سطح آب چاه‌ها در اندیکا و خشک شدن چاه‌ها در دهدز باعث شد اهالی در برداشت آب با مشکل مواجه شوند، ادامه داد:برنامه خوبی طراحی شده است تا از دریاچه سد کارون ۳ خط انتقال آبی به این مناطق اجرا شود تا این روستا‌ها برای همیشه آب پایدار داشته باشند که برای اجرای این طرح نیاز به تامین یک هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه  ۹۰ میلیون مترمکعب فاضلاب با قابلیت بازچرخانی در خوزستان تولید می‌شود که امکان تصفیه و برداشت آب آن وجود دارد، تصریح کرد: اما از این ظرفیت در استان استفاده نمی‌شود و امکاناتی برای این سیستم ایجاد نشده است.

کرمی نژاد بیان داشت: آب پساب فاضلاب برای مصارف صنعتی و کشاورزی قابل استفاده است، اما صنایع استان تمایلی به استفاده از این روش ندارند و از رودخانه‌ها آب برداشت می‌کنند و در حال حاضر اغلب استان‌های کشور از این قابلیت استفاده می‌کنند که کمک شایانی در صرفه جویی مصرب آب آشامیدنی دارد.

کاهش آورد سد کرخه موجب کاهش خروجی این سد و بروز تنش آبی برای روستا‌های پایین دست شد که با افزایش رهاسازی آب از این سد و رفع نواقص در سامانه آبرسانی مشکل تنش آبی در مناطقی از استان خوزستان در حال برطرف شدن است.

منبع باشگاه خبرنگاران جوان


آخرين اخبار
پر بحث ترين
تجهیزات آشپزخانه
شهرزیبارا شهروند زیبا می سازد
نفت
تابناک وب
ثبت نام تحصیلی
تابناك وب
محل كد آمار