در سال های گذشته از جوش شیرین برای پخت نان، کلوچه، کیک و… استفاده میشد و طرفداران بسیاری داشت اگر چه درحال حاضر نیز در برخی نانوایی ها و همچنین پخت غذاهای خانگی نیز استفاده میشود. پس از انجام تحقیقات بسیار درخصوص جوش شیرین، مضر بودن آن ثابت و استفاده از آن در نانواییها و کارگاههای پخت فرآوردههای نان ممنوع شد.
در همین زمینه، رئیس آزمایشگاه خمیرمایه شرکت خمیرمایه و الکل رازی اظهار داشت: برخی نانواییها برای تسریع در فرآوری خمیر و آماده شدن آن برای پخت نان، از جوش شیرین بجای خمیرمایه استفاده میکنند، اما از این موضوع غافل هستند که این ماده شیمیایی مضرات زیادی برای بدن دارد.
آبادام با اشاره به مضرات جایگزینی جوش شیرین بجای خمیرمایه افزود: جوش شیرین بصورت صوری باعث ورآمدگی خمیر میشود، غافل از اینکه هیچ واکنش بیوشیمیایی مفیدی در خمیر انجام نمیدهد.
وی بیان داشت: نانی که در آن از جوش شیرین استفاده میشود نه تنها ارزش غذایی بسیار کمی دارد بلکه استفاده از این نان حاوی این ماده شیمیایی مضرات خاص خود را دارد.
رئیس آزمایشگاه خمیرمایه شرکت خمیرمایه و الکل رازی ، ممانعت از جذب املاح مفید از جمله کلسیم، فقر آهن و سرطان زا بودن را از جمله مضرات مصرف نان حاوی جوش شیرین عنوان کرد.
به گفته این مسئول، جذب نشدن کلسیم در بدن یکی از عوامل مهم پوکی استخوان در افراد به شمار میرود.