مشعل بدون دود واحد بهره‌برداری اهواز ۳ با حضور استاندار راه‌اندازی شد

سیمین غافلی
تاریخ انتشار: چهارشنبه 21 شهریور 1397 | 20:28 ب.ظ
مشعل بدون دود واحد بهره‌برداری اهواز ۳ با حضور استاندار راه‌اندازی شد با حضور استاندار خوزستان و مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب سامانه مشعل بدون دود بنگستان واحد بهره‌برداری اهواز ۳ نصب و راه‌اندازی شد.

استاندار خوزستان امروز ۲۱ شهریورماه در مراسم راه‌اندازی سامانه مشعل بدون دود بنگستان واحد بهره‌برداری اهواز ۳ اظهار کرد: خوشبختانه در حال گام برداشتن در مسیری هستیم تا یکی از اصلی‌ترین مشکلات و بحران‌های استان خوزستان که بحث مسایل زیست محیطی است را حل کنیم.

شریعتی با بیان این‌که کاری نکنیم که در سبد خانوار خوزستانی هزینه درمان و سلامت بیش از استان‌های دیگر شود، گفت: امیدواریم که تا ۳۰ ماه آینده شاهد آن باشیم که فقط ۲ درصد از گاز در فلرهای نفتی در آسمان اهواز بسوزد و۹۸ درصد دیگر از این گازها به خوراک برای پتروشیمی‌ها تبدیل شود و دیگر سوزانده نشود.

 

وی افزود: در گذشته تلاش براین بوده از داشته‌های استان برای کشور بهره‌برداری شود و این کار یک کار صحیح است زیرا مساله یکپارچگی ایران مطرح است. در این زمینه به عوارض محلی کمتر توجه شد که این بهره‌برداری‌های ملی چه مشکلاتی برای استان به وجود می‌آورد.

استاندار خوزستان تصریح کرد: اکنون دولت به بحث مسایل زیست محیطی و به خصوص مسایل زیست محیطی استان خوزستان توجه جدی دارد و در حوزه‌های مختلف مانند ریزگردها، فلرهای نفتی و… به صورت جدی ورود کرده است.

شریعتی با اشاره به اجرای و راه‌اندازی سامانه مشعل بدون دود بنگستان واحد بهره‌برداری اهواز۳، ادامه داد: گفته می‌شود که در ۲۳ روز سرمایه‌گذاری در این پروژه جبران می‌شود اما در حدود ۶۰ سالی که از این مخزن نفتی برداشت انجام گرفته، این کار پیگیری واجرایی نشده است. با اجرای این کاراکنون از ثروت ملی صیانت شده است اما حدود ۶۰ سال از این ثروت صیانت نشد.

وی عنوان کرد: در گذشته به مساله محیط زیست آنطور که باید توجه نشده و خیلی اهمیتی به این موضوع مهم داده نشده است؛ به شکلی که پروژه‌ها دارای منافع ملی و عوارض محلی بودند.
استاندار خوزستان بیان کرد: کسانی که خوزستانی هستند باید بیشتر به فکر استان باشند. مرکز آنقدر مشکلات و دغدغه دارد که اعتبارات در آن بخش‌ها هزینه کند اما ما باید به فکراستان خودمان باشیم و حق مردم استان را برای آن‌ها بستانیم.شریعتی اظهار کرد: حفظ سرمایه انسانی و جان انسان‌ها در استان خوزستان دارای اهمیت بسیاری است و باید به این مساله توجه شود. کاری نکنیم که در سبد خانوار خوزستانی هزینه درمان و سلامت بیش از استان‌های دیگر شود زیرا این موضوع باعث می‌شود مردم در خوزستان فقیرتر زندگی کنند.

وی ادامه داد: صحبت‌هایی انجام گرفته است تا همه فلرهای نفتی جمع‌آوری شوند و تبدیل به خوراک برای واحدهای پتروشیمی شوند. این صحیح نیست که پتروشیمی‌هایی با سرمایه‌گذاری‌های بسیاراحداث شوند و با ظرفیت پایین فعالیت کنند و ما خوراک مورد نیاز آن‌ها را بسوزانیم.

استاندار خوزستان بیان کرد: قراردادی که درعسلویه با حضور رییس جمهور به امضا رسید قرارداد بسیار خوبی در بحث جمع‌آوری فلرهای نفتی است و امیدواریم هرچه سریعتر اجرایی شود. ما دوست داشتیم که این قرارداد با حضور رییس جمهور در خوزستان منعقد می‌شد.

شریعتی عنوان کرد: امیدواریم که تا ۳۰ ماه آینده شاهد آن باشیم که فقط ۲ درصد گاز در فلرهای نفتی در آسمان اهواز بسوزد و ۹۸ درصد دیگراز این گازها به خوراک برای پتروشیمی‌ها تبدیل شود و دیگر سوزانده نشود.

 

بیژن عالی‌پور مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در گفت‌وگو با خبرنگار، با اشاره به راه‌اندازی این سامانه اظهار کرد: سامانه بدون دود مشعل بنگستان اهواز ۳ با توان ساخت داخل نصب و راه‌اندازی شد.

وی ادامه داد: در پروژه بهسوزی مشعل بنگستان واحد بهره‌برداری اهواز ۳ از تجهیزاتی نظیر مخزن مایع گاز فلر (K.O.D) جهت حذف قطرات هیدروکربنی همراه گاز ارسالی به مشعل، طراحی تیپ مشعل (Flare Tip ) با نازل‌های خاص جهت حذف کربن نسوخته (دوده) گاز مشعل و عامل کمکی گاز سوخت با فشار بالا (HP Assist Gas) جهت ایجاد شرایط احتراق کامل و دستیابی به درجه شفافیت یک (تیرگی ۲۰ درصد) گاز ارسالی براساس مقررات زیست محیطی استفاده شد.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب تصریح کرد: میزان و نوع گازهای آلاینده انتشار یافته از این مشعل‌ها به محیط زیست، تابع راندمان احتراق پایین در مشعل به معنای وجود مقدار قابل توجهی از آلاینده‌هایی نظیر کربن نسوخته و ترکیبات آلی فرار در گازهای ارسالی به مشعل بوده و راندمان بهینه، نیازمند اختلاط کامل گاز سوخت با هوا، عدم وجود قطرات هیدروکربنی همراه گاز به مشعل، سرعت و شدت مناسب جریان گاز ارسالی به مشعل خواهد بود.

عالی‌پور با بیان این‌که حفظ محیط زیست و تلاش در جهت کاهش و پیشگیری مداوم از هرگونه آلودگی زیست محیطی جزو مسوولیت‌های اجتماعی و خط مشی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب است، گفت: در همین راستا پروژه‌های جمع‌آوری و بهسوزی گازهای ارسالی به مشعل‌های موجود در تاسیسات این شرکت به عنوان راهکار و اقدامات فوری در دستور کار قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: مدیریت تولید شرکت نفت و گاز کارون و مدیریت تدارکات و امور کالا در نصب و راه‌اندازی این پروژه مشارکت داشتند.


آخرين اخبار
پر بحث ترين
تجهیزات آشپزخانه
شهرزیبارا شهروند زیبا می سازد
نفت
تابناک وب
ثبت نام تحصیلی
تابناك وب
محل كد آمار